Dnia 26 marca 2025 r. odbyło się drugie spotkanie w ramach innowacji „ Gotuj zdrowo – Żyj aktywnie” w Sali Bankietowej EWA u p. Kunert w Pleszewie.
Uczniowie poznali tajniki pracy kucharzy i pomocników, wysłuchali ciekawostek związanych z pracą w kuchni a także i obejrzeli pomieszczenia i urządzenia się tam znajdujące.
Głównym celem wyjścia była część praktyczna – wykonanie zupy krem z białych warzyw z grzankami i sałatki greckiej a na sam koniec skosztowanie tych potraw.
Spotkanie przebiegło w miłej i serdecznej atmosferze przy udziale p. M. Balcerek – Karolewskiej i p. A. Wojcieszak.
W środę 9 kwietnia w ramach Innowacji „Gotuj zdrowo- żyj aktywnie” gościliśmy pana Bartosza Rogackiego -Trenera Personalnego Dietetyka.
Poruszył on temat zdrowego odżywiania, regularnej aktywności oraz treningu na świeżym powietrzu.
Pan Bartek wyjaśnił, że zdrowy styl życia to nie problem – to najlepsza inwestycja w siebie i warto o to zadbać w każdym momencie naszego życia.